Portrettbilde av Evelyn HaukåsEvelyn Haukås er studieleder ved Institutt for helhetsmedisin (IFH). I tillegg til å være studieleder er hun en av Norges mest erfarne soneterapeuter, og underviser også i soneterapi og øreakupunktur ved fagskolen.

Hun er ikke i tvil om at sone- og massasjeterapi vil være viktige behandlingsmetoder i framtidas Helse-Norge.
– Berøring har mye å si for god helse, det påvirker sirkulasjon i kroppen og får den til å slappe av. Denne type behandlinger vil være med på å fremme optimal helse, mener Evelyn som har 30 års erfaring med soneterapi, både som behandler og faglærer.

Evelyn Haukås har også en bred bakgrunn innenfor fagorganisasjoner. Hun har hatt flere styreverv, blant annet i tidligere “Norsk forening for soneterapeuter” og har sju år i styret for “Reflexology in Europe Network” (RiEN). Dette er erfaring som kommer både studentene og fagskolen til gode.

Underviser og driver egen praksis

Evelyn har jobbet som soneterapeut siden 1993. Hun åpnet eget helsesenter i Bergen, noe hun fortsatt driver, i tillegg til å være studieleder og faglærer ved IFH.

Som studieleder og lærer blir det litt mindre tid til å behandle pasienter – men ikke så mye. – Det blir heller lengre dager når jeg har behandling, for jeg ønsker ikke å slutte med det sier Evelyn.

– Det kjekkeste er å undervise og å drive med behandlinger. Selv med 30 års erfaring og en rekke kurs og etterutdanninger, føler Evelyn at hun lærer noe nytt hele tida.

– Når jeg behandler, lærer jeg av pasientene, og når jeg underviser, lærer jeg av studentene sier hun, og legger til at en av de positive tingene med studentmiljøet ved IFH er den varierte alderssammensetningen.
– Det er jo en gang slik at de yngre er gode på å studere og de eldre har mer erfaring og det er en fin kombinasjon og gir god dynamikk i klassen.
Ved siden av å være faglærer i soneterapi ved IFH, underviser hun også i øreakupunktur.

Hvorfor velge IFH som studiested?

Evelyn har mange gode argumenter for å velge nettopp IFH som studiested.
– Studiet gir 60 studiepoeng og kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.
Evelyn har selv vært med å jobbe for at IFH skulle bli fagskolegodkjent, og er stolt av å være en del av den første og hittil eneste skolen i Norge som tilbyr offentlig godkjente fagskoleutdanninger (nå kalt “Høyere yrkesfaglig utdanning”).

– Her hos oss får studentene en god faglig bakgrunn med kvalitet og tyngde i fagene, og du får ikke minst undervisning i et bredt spekter av behandlinger; soneterapi, muskulær soneterapi og øreakupnktur for soneterapistudiet, og klassisk massasje, triggerpunkter, idrettsmassasje og skadebehandling samt trening og forebygging av skader i studiet for massaseterapi. Dette er viktige behandlinger som er med på å fremme folks helse. Hun er overbevist om at vi samfunnsmessig er tjent med å ha tilgang til slike typer behandlinger.

– Det handler ikke bare om den fysiske, men også den psykiske helsen. For eksempel kan behandlingene, spesielt øreakupunktur, kan være med på å gjøre en forskjell i forhold til ulike typer avhengighet eksempelvis søthunger, rus osv. Jeg kunne ikke hatt dette som fulltidsjobb i 30 år hvis jeg ikke visste at det gjør en forskjell

Hvis du også ønsker en utdanning som gir deg kunnskap i hvordan du kan hjelpe andre til bedre helse, så kan vår soneterapiutdanning være noe for deg.

Studiet er samlingsbasert noe som gjør at du kan jobbe ved siden av studiene, og det er et svært godt studentmiljø ved skolen; Her kan du lese hva tidligere studenter sier om studentmiljøet!.

Kontakt oss for mer informasjon

Skolen får stadig henvendelser fra klinikker og bedrifter som trenger terapeuter, så hvis du ønsker å være med å dekke dette markedet og synes utdanningen vår høres interessant ut, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi har rullerende opptak og behandler søknader helt til klassen er fulltegnet.  Søk om plass ved studiet av massasjeterapi her.

Hvis du har spørsmål til utdannelsen, undervisningsopplegget eller søknadsprosessen, er det bare å ta kontakt med oss. Du finner vår kontaktinformasjon her.