Project Description

Øreakupunktur

Øreakupunktur er en fin behandling, enten alene eller i kombinasjon med andre terapiformer.

Nytt kurs starter februar 2024 i Oslo.

Kurset har 12 undervisningsdager fordelt på samlinger à 2 dager. Første samling er i februar 2024, og siste i september. Kurset avsluttes med praktisk og skriftlig eksamen.

NB! det er begrenset antall plasser.

Kurset forutsetter at kursdeltakere har noe forkunnskaper innen TCM (Tradisjonell kinesisk medisins). De som ikke har dette vil bli tilbudt et 3 dagers forkurs.

Øreakupunktur (auriculoterapi) er en praktisk behandlingsmetode med et stort anvendelsesområde. Som soneterapi  vil behandling med øreakupunktur først og fremst fremme pasientens selvhelbredende prosesser.

Behandlingen passer svært godt å bruke i kombinasjon til andre behandlinger, som fotsoneterapi og massasje og du vil da kunne gi en mer effektiv behandling.

Gjennom dette kurset vil du som terapeut utvikle gode kunnskaper for å kunne behandle ørets soner med øreakupunktur og –eller trykkmassasje, samt kunne vurdere klientens behov i hvert tilfelle, og iverksette behandling, enten det er øreakupunktur som selvstendig behandling eller i kombinasjon med andre terapiformer.

IFH underviser i kinesisk øreakupunktur, med supplerende informasjon om punkter og teorier fra den franske legen Paul Nogier.

Kurset er lagt opp med teoretiske og praktiske forelesninger, og det faglige innholdet består av bl.a.

  • Øreakupunkturens historie og grunnprinsipp
  • Ørets anatomi
  • Organsystemets beliggenhet i øret
  • Embryologisk hypoteser
  • Hygiene
  • Valg av punkter og behandlingsteknikker
  • Valg av redskaper (nåler, punktsøker)
  • Kontraindikasjoner/forsiktighetsregler
  • Analyse og behandling

Undervisningen vil være i form av forelesning, i tillegg til praktiske øvelser hvor man øver på hverandre og man kommer fort i gang med de praktiske øvelsene, dvs. øvelse i lokalisering av punkter og riktig bruk av nåler.

Kurset baserer seg på at kursdeltagere har kunnskap om TCM og 5-elementloven fra før. For de som ikke har dette vil det bli satt opp et tre-dagers kurs i tilknytning til øreakupunkturkurset.

Total pris for hele kurset er 25.000,-, prisen inkluderer kompendie, alt materiell og eksamensavgifter.

Påmelding

Fyll ut feltene nedenfor for å melde deg på kurset.

Tidspunkt i 2024: Eksakt tidspunkt kommer  Pris: Kr. 2.900,- (Arrangeres normalt Februar/Mars hvert år)
Kurset baserer seg på at kursdeltagere har kunnskap om TCM og 5-elementloven fra før. For de som ikke har dette vil det bli satt opp et tre-dagers kurs i tilknytning til øreakupunkturkurset.
25. og 26. novmber 2024  Pris: Kr. 3.900,- (Kurset er åpent for massasjeterapeuter/massører fra både IFH og andre skoler.

LAST NED

Studiekatalog

PDF
Trykk for å laste ned studiekatalogen.
LAST NED