Portrettbilde av Kari Koss SlåtlandetKari (44) har jobbet på skolen som foreleser siden 2005. Hun eier og driver til daglig klinikk på Hedmarken, og har hatt egen praksis siden hun ble uteksaminert ved Naprapathögskolan i Stockholm i 2004. “Å kombinere klinisk praksis i et tverrfaglig miljø med undervisningen på skolen, er en ideell situasjon” sier hun. “Hverdagen blir variert, og hodet må holdes skjerpet. På den måten holder jeg meg motivert og inspirert både i undervisningen, og i min praksis som naprapat”.

Kari har bakgrunn fra Forsvaret, og har alltid vært glad i fysisk aktivitet. “Trening skaper ofte en nysgjerrighet på hvordan kroppen og musklene fungerer, men ikke alltid. Studentene er av stor variasjon, både de som trener og de som ikke gjør det”.

Når Kari ikke underviser i Oslo er hun å finne på klinikken i Brumunddal – Doktorgården Naprapati & Massasje AS

“På klinikken i Brumunddal møter vi alle typer utfordringer” sier hun, “Mennesker i alle aldre, med akutte eller kroniske plager. Det er så inspirerende å se hvor mange vi hjelper, hver dag” Vi trengs! Det blir på ingen måte mindre bruk for oss fremover. Dessverre er stress og statisk belastning et vanlig problem for mange i hverdagen. Og dette gjør IFHs fagutdanning høyaktuell”.

Teoretisk og praktisk undervisning

Kombinasjonen av en praktisk og teoretisk tilnærming til faget er en av de største styrkene ved undervisningstilbudet til Institutt for helhetsmedisin.  I den teoretiske delen får studentene blant annet solid kunnskap i muskel- og skjelettanatomi, noe som er svært grunnleggende før man setter i gang med faktisk behandling av klienter.

– Like viktig er det at studentene kommer tidlig i gang med praktisk utøvelse av faget. Allerede første samling får studentene prøve seg frem på praktisk behandling av hverandre, og i 2. semester starter de på skolens studentklinikk, en klinikk der “mannen i gata” kan booke time og studentene får mulighet til å være terapeuter.

– Den praktiske delen av undervisningen tar for seg alt fra massasjeteknikker, triggerpunktbehandlinger, tøying og ulike tester. I siste semester lærer studentene blant annet treningsveiledning til sine pasienter legger Kari til.

Terapeutisk streching

Hvorfor bør en velge utdanning ved IFH?

– Det er veldig mange gode grunner mener Kari.

Hvis du liker å jobbe tett på mennesker, utfordre deg selv og jobbe med egen kropp er dette studiet for deg! I tillegg får du 60 studiepoeng og kan søke lån og stipend i Lånekassen.

Hun utdyper at ved IFH vil du få en solid fagskoleutdanning, med detaljert anatomikunnskap og andre medisinske fag. Du vil lære hva du ikke kan behandle, noe jeg som faglærer mener er like viktig som å lære hva vi faktisk kan behandle.

Kari Koss Slåtlandet trekker også fram det fantastisk gode miljøet ved skolen, dyktige lærere og ikke minst spennende fag.
Her kan du lese hva tidligere studenter sier om studentmiljøet!.

– Et stort pluss er at undervisningen er samlingsbasert. Det betyr at du kan jobbe ved siden av studiene. Dessuten vil utdanningen gi muligheten til at du kan skape din egen arbeidshverdag, enten du vil jobbe sammen med andre eller gå all in og starte egen klinikk. Fordelen med det er at du da bestemmer det meste selv.

– Tilbudet ved skolen passer for alle, ikke minst om du ser behov for tilleggsutdanning. Kanskje er du personlig trener fra før og ønsker å jobbe mer hands on, eller kanskje du er sykepleier eller jobber innen idrett.

Kontakt oss for mer informasjon

Som faglærer Kari sier så er etterspørselen etter dyktige terapeuter økende. Skolen får stadig henvendelser fra klinikker og bedrifter som trenger terapeuter, så hvis du ønsker å være med å dekke dette markedet og synes utdanningen vår høres interessant ut, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi har rullerende opptak og behandler søknader helt til klassen er fulltegnet.  Søk om plass ved studiet av massasjeterapi her.

Hvis du har spørsmål til utdannelsen, undervisningsopplegget eller søknadsprosessen, er det bare å ta kontakt med oss. Du finner vår kontaktinformasjon her.