Portrettbilde av Kari Koss SlåtlandetKari (45) fra Orkland er også faglærer ved Institutt For Helhetsmedisin (IFH), og har undervist på skolen siden 2005. Til daglig er hun eier og driver av Doktorgården Naprapati & Massasje AS i Brumunddal, hvor de er 3 behandlere. Å kombinere klinisk praksis med undervisningen på IFH er en fin kombinasjon, sier hun. Hverdagen blir variert, og hodet må holdes skjerpet. På den måten holder jeg meg motivert og inspirert både i undervisningen, og i min praksis som naprapat. Og så mange fine mennesker man møter, sier hun med et smil.

Kari har bakgrunn fra Forsvaret, og har alltid vært glad i utfordringer og fysisk aktivitet. Hun har tidligere drevet med bl.a. turn, kampsport, volleyball og racket-sporter. Hun tilbringer mye tid i ishallen på Hamar der hun heier frem 2 sønner på isen. Hun er også fotballtrener for yngstemann på 7.

Teoretisk og praktisk undervisning

Kombinasjonen av en praktisk og teoretisk tilnærming til faget er en av de største styrkene ved undervisningstilbudet til Institutt for helhetsmedisin.  I den teoretiske delen får studentene blant annet solid kunnskap i muskel- og skjelettanatomi, noe som er svært grunnleggende før man setter i gang med faktisk behandling av klienter.

– Like viktig er det at studentene kommer tidlig i gang med praktisk utøvelse av faget. Allerede første samling får studentene prøve seg frem på praktisk behandling av hverandre, og i 2. semester starter de på skolens studentklinikk, en klinikk der «mannen i gata» kan booke time og studentene får mulighet til å være terapeuter.

– Den praktiske delen av undervisningen tar for seg alt fra massasjeteknikker, triggerpunktbehandlinger, tøying og ulike tester. I siste semester lærer studentene blant annet treningsveiledning til sine pasienter legger Kari til.

Terapeutisk streching

Hvorfor bør en velge utdanning ved IFH?

Det er flere grunner mener Kari.

Først og fremst fordi vi kan hjelpe mange mennesker å få det bedre i sin hverdag! Jeg tror behovet for «hands on»-behandling faktisk aldri har vært større.

Du får en solid fagskoleutdanning med bred detaljert kunnskap innen bl.a. Anatomi og andre medisinske fag.

Så vil jeg trekke frem det gode miljøet ved skolen. Klassene er ikke så store, man blir godt kjent, og det er mye humor!


Her kan du lese hva tidligere studenter sier om studentmiljøet!.

– Et stort pluss er at undervisningen er samlingsbasert. Det betyr at du kan jobbe ved siden av studiene. Dessuten vil utdanningen gi muligheten til at du kan skape din egen arbeidshverdag, enten du vil jobbe sammen med andre eller gå all in og starte egen klinikk. Fordelen med det er at du da bestemmer det meste selv.

– Tilbudet ved skolen passer for alle, ikke minst om du ser behov for tilleggsutdanning. Kanskje er du personlig trener fra før og ønsker å jobbe mer hands on, eller kanskje du er sykepleier eller jobber innen idrett.

Kontakt oss for mer informasjon

Som faglærer Kari sier så er etterspørselen etter dyktige terapeuter økende. Skolen får stadig henvendelser fra klinikker og bedrifter som trenger terapeuter, så hvis du ønsker å være med å dekke dette markedet og synes utdanningen vår høres interessant ut, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi har rullerende opptak og behandler søknader helt til klassen er fulltegnet.  Søk om plass ved studiet av massasjeterapi her.

Hvis du har spørsmål til utdannelsen, undervisningsopplegget eller søknadsprosessen, er det bare å ta kontakt med oss. Du finner vår kontaktinformasjon her.