Victor AntunesVictor Antunes er 54 år og er fra Portugal. Han bodd i Norge siden 1995 og jobbet tidligere som regnskapskonsulent, men bestemte seg etterhvert for å skifte yrke og ta massasjeterapeututdanningen ved Institutt for Helhetsmedisin.  

Victor ble uteksaminert massasjeterapeut i 2019 og har startet klinikken Din kropp Din Helse, hvor han også samarbeider med terapeuter som han studerte sammen med. Han forteller gjerne om hvordan han fant veien til massasjeterapeutstudiet og om reisen til å nå drive flere klinikker sammen med medstudenter.

– Jeg har alltid vært interessert i terapi og massasje. Samtidig hadde jeg lenge tenkt at jeg skulle bruke hodet og få meg et yrke som tjente penger, og at hjertet skulle være stille. For noen år siden tenkte jeg at nå er tiden inne, det er nå eller aldri. Mange ristet på hodet, men jeg ryddet pulten og sa hadet på jobben. Jeg meldte meg på massasjeterapeututdanningen dagen etter.

Han forteller at han aldri har angret på valget om å gå fra jobben som regnskapskonsulent.

– Jeg kjente at jeg begynte å bli en grå mus, og det var ikke meg. Jeg er et menneske som liker mennesker. Å bli massasjeterapeut er det beste valget jeg har gjort i livet. Resultatene kom umiddelbart. Det er et privilegium å kunne hjelpe andre.

Belønningen er å hjelpe andre 

Den tidligere jobben som regnskapskonsulent sørger for at Victor kjenner til de problemene som hans klienter kommer med, og han forteller at det gir han et godt utgangspunkt for å hjelpe.

– Hvis du for eksempel møter noen som sliter med ryggproblemer og ser hvor effektiv behandlingen er for vedkommende, så gir det meg inspirasjon til å jobbe videre. Jeg er terapeuten som feirer når vi kommer i mål. Vi gir hverandre high five og en klem. Dette er ikke en jobb, det er en livsstil, forteller han engasjert.

At Victor har funnet sin plass og en mening med sin arbeidshverdag er det ikke tvil om. 

– Hvis du har funnet noe å gjøre, som du også kunne gjort gratis, så er du heldig. Nå er jeg i en posisjon hvor penger er en bonus. Belønningen min er å kunne hjelpe andre.

Engasjerende og sterkt faglig miljø på IFH

Om skolegangen på Institutt for Helhetsmedisin er Victor tydelig på at det har vært en positiv og lærerik opplevelse. At undervisningen foregår på deltid og samlingsbasert ser han på som en fordel.

– Jeg syns det har vært fantastisk og veldig bra. Fordi det er samlingsbasert og deltid fikk jeg mulighet til å jobbe og studere. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å fullføre om utdanningen hadde vært fulltid, sier han.

Victor forteller at det er forholdet mellom teori og praksis i utdanningen som gjorde at han turte å satse på karrieren som massasjeterapeut etter endt utdanning.

– Det var det som reddet meg fordi jeg var rustet og selvsikker da jeg var ferdig med utdanningen. Det ga meg mulighet til å starte for meg selv med en gang. Jeg var varm i trøya og følte meg trygg som massasjeterapeut.

Egen klinikk 3 måneder før endt utdanning

Å starte en egen klinikk rett før endt utdanning krever hard jobbing, men Victor forteller at han aldri var i tvil og visste hva han måtte gjøre for å få klinikken i gang.

– Skolen ga meg en sterk faglig kompetanse og en trygghet i selve faget. Alt annet rundt å starte en klinikk var en læringskurve. Jeg måtte lære meg om hashtags og måtte jobbe for å nå ut til folk. Det var fest når jeg fikk min første klient, forteller han lattermildt.

Fremtiden ser lys ut

I dag kan Victor fortelle om en velfungerende klinikk med mange fornøyde kunder.

– Det skal være godt og behagelig å komme til oss. Vi skal alltid gjøre det lille ekstra for våre klienter og vi jobber alltid for å heve kvaliteten på det vi tilbyr.

På klinikken Din Kropp Din Helse brukes det rene og myke håndklær framfor papir, og gode organiske og plantebaserte oljer. Victor forteller at å sette klientens komfort, høy kvalitet på behandlingene og service i fokus har veldig fungert bra.

– I dag har vi toppscore på Google og kun fem-stjerners anmeldelser, sier Victor fornøyd.

Victor forteller at han har planene klare for fremtiden.

– Den dagen jeg ansetter nye terapeuter skal jeg henvende meg til Institutt for helhetsmedisin. Da kan jeg være sikker på at jeg får trygge og profesjonelle terapeuter å jobbe med, forteller han avslutningsvis.