Soneterapi
Fagutdanning i soneterapi – tilbys sentralt i Oslo
IFH tilbyr en av landets mest solide utdanninger i soneterapi hvor både muskulær soneterapi, øreakupunktur og grunnleggende ernæring er inkludert. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige terapeuter. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.
To-årig deltid, godkjent av Lånekassen
Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen. Studiet er deltidsbasert, og går over to år. Oppstart hver høst, og vi har rullerende opptak slik at du kan søke når som helst.
Totalt omfang for studiet er 60 studiepoeng!
Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om søkeprosessen!
Dette er soneterapi
Soneterapi er en av de mest brukte formene for alternativ behandling i Norge og er en spennende naturmedisinsk utdanning. I Norden kalles behandlingsformen soneterapi, men internasjonalt er navnet reflexology og er en av verdens eldste legekunster.
Det er umulig å si hvor lenge soneterapi har vært praktisert, men det vi vet er at de gamle egypterne samt Nord-Amerikas urbefolkning har brukt ulike former for soneterapi. Siden 1900-tallet har det blitt modernisert og systematisert, og er fortsatt i stadig utvikling.
Hvem passer soneterapi for?
Behandlingen passer for alle og kan brukes både forebyggende og som behandling for ulike plager og lidelser. Det er en flott behandlingsform som du kan praktisere hvor som helst, ditt viktigste redskap er dine egne hender. Dersom du liker å arbeide med mennesker, er interessert i en helhetlig tilnærming og ønsker å påvirke din arbeidstid selv, kan dette være noe for deg.
Den eneste skolen i Norge som tilbyr muskelsoneterapi
IFHs tilbyr en omfattende fagutdanning i soneterapi. Vi er den eneste skolen i Norge som kan tilby muskelsoneterapi som en del av utdanningen. Dette gjør at våre ferdig utdannede terapeuter får enda flere verktøy til å hjelpe sine pasienter.
Dette går soneterapi ut på
Soneterapi bygger på den såkalte speilbildeteorien som i enkelhet går ut på at bl.a. føttene gjenspeiler kroppen i et anatomisk miniatyr. Ved hjelp av stimulering, trykk og massasje, på disse sonene, kan man påvirke relevante kroppsdeler. I utdanningen hos oss lærer du å behandle føttenes og ørenes soner.
Soneterapi stimulerer kroppens evne til å helbrede seg selv, og fungerer på både kroniske og akutte problemer. Når det oppstår ubalanse i et organ eller i en del av kroppen, blir tilsvarende sone eller område på føttene følsomme for trykk, og der det er mest smertefullt er det mye “krystaller”. Ved gjentatt stimulering og trykk på området vil krystallene forsvinne, i takt med smertene.
Høyt kvalifiserte faglærere
Våre faglærere er blant nordens mest erfarne innen sitt fagfelt. Evelyn Haukås er hovedlærer i soneterapiutdanningen, og hun underviser både i soneterapi og ørøeakupunktur. Hun har lang erfaring både som soneterapeut og lærer og er også studieleder ved fagskolen. Her kan du lese mer om Evelyn.
For at du som student skal ha fått de nødvendige kunnskaper og trygghet når du er uteksaminert hos oss, har vi knyttet til oss personer som er høyt kvalifiserte både som lærer og fagperson.
.
Dette består den 2-årige utdanningen av:
Studiet består av fagene: Soneterapi, med muskelsoneterapi – Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) – Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære) – Øreakupunktur – Grunnleggende ernæring – VEKS med fordypning i kommunikasjon og etikk - Grunnkurs i førstehjelp
For å søke, klikk deg inn på søknadsskjemaet. Her finner du også informasjon om studieavgift.
Informasjon om soneterapi-utdanningen
Dette er et deltidsbasert studium over to år. Oppstart hver høst. Undervisningen arrangeres på dagtid, for det meste en 4-dagers bolk, lørdag – tirsdag, rundt hver tredje uke. I enkelte semester kan det forekomme noen flere undervisningsdager pr. måned.
Klinikkpraksis
Klinisk praksis er viktig, og derfor ønsker vi å tilby studentene en solid praksisperiode, noe som vil gjøre dem trygge når de selv skal ut å praktisere som soneterapeut. Klinikkpraksis starter vi med allerede i andre semester.Her vil studentene får behandle "vanlige" pasienter på skolens klinikk under veiledning av faglærer. Klinikkdagen er for det meste lagt til de ordinære samlingene, men det vil også i siste semester være enkelte frittstående klinikkdager.
Studiet er en fullstendig yrkesutdanning og krever egeninnsats.