Lisbeth Moe Nilsen er opprinnelig utdannet kunstner, og har jobbet og trivdes med kunsten i mange år. Etter at hun fikk flere helseplager ble hun nødt til å skifte fokus, både på livssituasjonen og hvordan hun tok vare på seg selv. Etter en tids søken fikk hun et møte med en soneterapeut som vekket interessen hennes.

– Jeg har alltid vært interessert i naturmedisinsk behandling. Jeg fikk behandling selv og skjønte hvilket fantastisk verktøy det er. Det var da jeg bestemte meg for å ta utdanningen og lære mer, forteller hun. 

Et helhetlig studieLisbeth Moe Nilsen

Lisbeth tok soneterapiutdanningen i Oslo. Hun forteller om et godt studie som har gitt henne mye kunnskap, både i selve faget og om seg selv.

– Studiet har gitt meg større kompetanse på å forstå alle kroppens funksjoner, både fysiske og psykiske, og hvordan det påvirker vår livsførsel. Jeg har lært mer om den store evnen kroppen har til å lege seg selv, så lenge den blir stimulert på riktig måte.

Lisbeth beskriver miljøet på IFH som faglig sterkt, med et godt samhold mellom studenter og forelesere.

– Skolen har gode og kunnskapsrike lærere, og som student følte jeg meg godt mottatt. Det er også et veldig fint studentsamhold, og et sterkt faglig miljø som varer utover selve studietiden. Vi finner god støtte i hverandre, sier hun.

At studiene er samlingsbasert og foregår på deltid mener hun gir gode muligheter for å gjennomføre studiet uten å måtte sette resten av livet på vent, samtidig som man får muligheten til å gå i dybden på hvert enkelt fag.

– Studieforløpet har vært veldig bra. Det er lagt opp slik at det er mulig å kombinere med jobb og familieliv. At det er samlingsbasert er en veldig fin form for læring, hvor vi går i dybden på et tema på hver samling, og får tid til å praktisere og integrere den kunnskapen som vi opparbeider oss, forteller hun.

Rett på klinikk etter endt utdannelse

– Etter endt studie var det klart for meg at dette var noe jeg ville jobbe mer med, og jeg startet å praktisere etter endt utdannelse i 2019. Da leide jeg meg inn på Østeråsklinikken i Bærum, hvor jeg fremdeles praktiserer en ettermiddag i uken. I fjor startet jeg en egen klinikk, Helhetsbalanse, i Oslo, forteller Lisbeth. 

Hun har også inngått samarbeid med sine medstudenter fra studiet. Blant annet tilbyr hun bedriftsavtale med massasjeterapeut Victor Antunes som driver klinikken Din Kropp Din helse. 

Les historien til massasjeterapeut Victor her.

Lisbeth er tydelig på at hun vil anbefale andre å ta en fagutdanning på IFH:

– Det vil jeg absolutt. Uansett om du vil ta utdanningen for å lære mer om faget og deg selv, eller om du vil bli en praktiserende terapeut. Det er en fin utdanning for alle som liker å hjelpe andre mennesker og som tror på en helhetlig tilnærming, forteller hun avslutningsvis.