[vc_row 0=»»][vc_column width=»2/3″][vc_column_text 0=»»]

SONETERAPI

[/vc_column_text][vc_column_text 0=»»]

Fagutdanning i soneterapi – Oslo og Bergen

IFH tilbyr en av landets mest solide utdanninger i soneterapi – nå også med muskulær soneterapi integrert i utdanningen. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige terapeuter. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

 

To-årig deltid, godkjent av Lånekassen

Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen. Studiet er deltidsbasert, og går over to år. Oppstart hver høst, og du kan søke når som helst.

Totalt omfang for studiet er 60 studiepoeng

Dette er soneterapi

Soneterapi er en av de mest brukte formene for alternativ behandling i Norge og er en spennende naturmedisinsk utdanning. I Norden kalles behandlingsformen soneterapi, men internasjonalt er navnet reflexology og er en av verdens eldste legekunster.

Det er umulig å si hvor lenge soneterapi har vært praktisert, men det vi vet er at de gamle egypterne samt Nord-Amerikas urbefolkning har brukt ulike former for soneterapi. Siden 1900-tallet har det blitt modernisert og systematisert, og er fortsatt i stadig utvikling. [/vc_column_text][vc_row_inner 0=»»][vc_column_inner width=»2/3″][vc_column_text 0=»»]

Hvem passer soneterapi for?

Behandlingen passer for alle og kan brukes både forebyggende og som behandling for ulike plager og lidelser. Det er en flott behandlingsform som du kan praktisere hvor som helst, ditt viktigste redskap er dine egne hender. Dersom du liker å arbeide med mennesker, er interessert i en helhetlig tilnærming og ønsker å påvirke din arbeidstid selv, kan dette være noe for deg.

Den eneste skolen i Norge som tilbyr muskelsoneterapi

IFHs tilbyr en omfattende fagutdanning i soneterapi. Vi er den eneste skolen i Norge som kan tilby muskelsoneterapi som en del av utdanningen. Dette gjør at våre ferdig utdannede terapeuter får enda flere verktøy til å hjelpe sine pasienter.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=»1/3″][vc_column_text 0=»»]Soneterapir[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner 0=»»][vc_column_text 0=»»][call_two href=»https://ifh.no/om-ifh/dokumenter/soknadsskjema-soneterapi/» label_button=»Søknadsskjema» class=»call-to-action-two» colorstart=»#5580ac» colorend=»#659ad2″ colortext=»#FFFFFF» icon_size=»16″ color=»» align=»vertical» width=»normal» icon=»» ]Soneterapi – 2 år deltid[/call_two][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner 0=»»][vc_column_inner width=»2/3″][vc_column_text 0=»»]

Dette går soneterapi ut på

Soneterapi bygger på den såkalte speilbildeteorien som i enkelhet går ut på at bl.a. føttene gjenspeiler kroppen i et anatomisk miniatyr. Ved hjelp av stimulering, trykk og massasje, på disse sonene, kan man påvirke relevante kroppsdeler. I utdanningen hos oss lærer du å behandle føttenes og ørenes soner.

Soneterapi stimulerer kroppens evne til å helbrede seg selv, og fungerer på både kroniske og akutte problemer. Når det oppstår ubalanse i et organ eller i en del av kroppen, blir tilsvarende sone eller område på føttene følsomme for trykk, og der det er mest smertefullt er det mye “krystaller”. Ved gjentatt stimulering og trykk på området vil krystallene forsvinne, i takt med smertene.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=»1/3″][vc_column_text 0=»»]Organer-på-føttene[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner 0=»»][vc_column_inner 0=»»][vc_btn title=»Her kan du lese et intervju med en av våre andreårsstudenter i soneterapi fra studentportalen » link=»url:https%3A%2F%2Fwww.studentum.no%2FEn_unik_utdannelse_innen_soneterapi__c17159.html||target:%20_blank|»][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner 0=»»][vc_column_inner width=»1/2″][vc_column_text 0=»»]P6050334[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=»1/2″][vc_column_text 0=»»]

Våre faglærere er blant nordens mest erfarne

Det å behandle mennesker medfører et stort ansvar, og vi er opptatt av at du som student skal ha fått de nødvendige kunnskaper og trygghet når du er uteksaminert hos oss.

Våre faglærere er noen av de mest erfarne soneterapeuter i Norden. I løpet av studiet får studentene en bred og variert praksisperiode, noe som gjør deg svært skikket og trygg i forhold til å gå ut å praktisere som soneterapeut. IFH’s utdanning i soneterapi gir deg alt du trenger for å starte som terapeut, noe du kan lese mer om i studiekatalogen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text 0=»»]

Dette består den 2-årige utdanningen av:

Studiet består av fagene: Soneterapi, med muskelsoneterapi – Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) – Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære) – Øreakupunktur – Ernæringslære – VEKS med fordypning i kommunikasjon og samhandling- Grunnkurs i førstehjelp – Oppstart av enkeltpersonforetak (Start og drift av egen bedrift).

For å søke, klikk deg inn på søknadsskjemaet. Her finner du også informasjon om studieavgift.

Informasjon om soneterapi-utdanningen

Dette er et deltidsbasert studium over to år. Oppstart hver høst. Undervisningen arrangeres på dagtid, for det meste en 4-dagers bolk, lørdag – tirsdag, rundt hver tredje uke. I enkelte semester vil det forekomme noen flere undervisningsdager pr. måned.

I løpet av tredje semester starter klinikkpraksis som innebærer at studentene møter til skolens klinikk en hverdag i totalt 20 uker. Studiet er en fullstendig yrkesutdanning og krever egeninnsats.

Ta kontakt med skolen for å få tilsendt aktuell timeplan, her vil du bedre se omfanget av undervisningen. Du kan også kontakte oss for å diskutere ulike løsninger for individuell tilrettelegging.[/vc_column_text][vc_separator 0=»»][vc_video link=»https://youtu.be/e_CNgCBi3Uk» title=»Lurer du på hvordan det er å være student hos IFH? Ta en titt på vår video:»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_column_text 0=»»][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=»»][vc_column][vc_column_text 0=»»]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]