Massasjeterapi

Fagskoleutdanning i massasjeterapi – 2 år deltid. Tilbys i Oslo

Institutt for Helhetsmedisin tilbyr en av  landets mest solide utdanninger i massasjeterapi. Vi bestreber oss på å innrette utdanningen i forhold til utviklingen i faget, etterspørselen i markedet og kravene i samfunnet. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige massasjeterapeuter. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norges Massasjeforbund.

Vi er godkjent av Lånekassen og har rullerende opptak

  • Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen. IFH har ingen søknadsfrist, men behandler søknader gjennom hele året og tar inn kvalifiserte søkere til klassen er fulltegnet.
  • Utdanningen går over to år, og er deltid. Undervisningen er organisert i samlinger over 4 dager cirka hver tredje uke. Utdanningen tilbys i Oslo hvor skolen ligger sentralt i sentrum.
  • Studieplanen er utviklet i samarbeid med Norsk Bransjeråd for Massasje og studiet er også godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Totalt omfang for studiet er 60 studiepoeng

Vi starter nye klasser høsten 2024. Ønsker du plass kan du søke allerede nå, og vi behandler søknader helt fram til klassen er fulltegnet. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om søkeprosessen!

Stor etterspørsel etter godkjente massører

Etterspørselen etter godkjente massører har økt kraftig de siste årene. Smerter og spenninger i muskler er et økende helseproblem, og klassisk massasje og muskelterapeutiske behandlingsmetoder er en av de viktigste hjelpemidlene mot disse plagene.

Skolen får stadig henvendelser fra seriøse klinikker og firmaer som formidler bedriftsterapeuter som ønsker flere massører fra oss. Mange av våre studenter er i gang som massører før de er ferdig med hele studietiden hos oss.

Høyt kvalifiserte faglærere

Steinar og KaariKari Koss Slåtlandet og Steinar Ruud er faglærere i massasjeterapi. Begge er utdannet naprapater og begge har lang erfaring både innen sitt fagfelt og som faglærer.

Her kan du lese mer om Steinar.

Her kan du lese mer om Kari.

For at du som student skal ha fått de nødvendige kunnskaper og trygghet når du er uteksaminert hos oss, har vi knyttet til oss personer som er høyt kvalifiserte både som lærer og fagperson.

Dette kan du gjøre som utdannet massasjeterapeut

Arbeidsmulighetene er mange og varierte, og man kan i stor grad selv bestemme sin egen arbeidstid. Som ferdig terapeut kan du etablere egen klinikk eller jobbe i samarbeid med andre terapeuter, kiropraktorer, naprapater eller leger. Stadig flere firmaer engasjerer massører og massasjeterapeuter for å behandle sine ansatte og det er også en økende etterspørsel etter dyktige terapeuter på spa og helsestudioer.

Det er også mange massasjeterapeuter som blir tilknyttet et treningssenter eller et idrettslag, og stadig flere personlige trenere tar denne utdannelsen som et komplement til sin egen.

Høyere yrkesfaglig utdanning – en kvalitetsgaranti

Institutt for Helhetsmedisin tilbyr en omfattende utdanning i massasjeterapi, og at den er godkjent som høyere yrkesfaglig utdanning er en kvalitetsgaranti. Det å behandle mennesker medfører et stort ansvar, og vi er opptatt av at du som student skal ha fått de nødvendige kunnskaper og trygghet når du er uteksaminert hos oss.

Nye klasser høsten 2024

Høsten 2024 starter nye klasser. Dette er et deltidsstudie over 2 år, hvor fagene består av: Bevegelsesapparatets anatomi, organanatomi, fysiologi og sykdomslære, klassisk massasje, triggerpunktbehandling, muskeltøyning, klinisk massasjeterapi og idrettsmassasje og skadebehandling med treningsveiledning. Studieplanen er utviklet i samarbeid med Norsk Bransjeråd for Massasje og studiet er også godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Bred og variert praksis

I løpet av studiet får studentene en bred og variert praksisperiode, noe som gjør dem skikket og trygge til å gå ut å praktisere i yrket sitt. Studentene får praksis på vår egen klinikk hvor vi får inn klienter med ulike plager og lidelser. Her får de innblikk i hvordan en vanlig hverdag er for en massasjeterapeut, og de får opplæring i moderne journalsystem.

SØKNADSKJEMA FAGUTDANNING

1
2
3
1
1
2
3
1

Her kan du laste opp relevante vedlegg.

Filnavn:

Filstørrelse:

Her kan du beskrive hva slags vedlegg du laster opp.

Jeg har gjort meg kjent med informasjonen beskrevet i studiekatalogen og søknadsvilkårene.