Hvis du ikke har kjennskap til soneterapi som behandlingsform, kan det være vanskelig å vite hva det er og hva det brukes til. 

Kort fortalt er soneterapi en velutprøvd og anerkjent behandlingsform hvor terapeuten legger trykk på ulike punkter på kroppen som representerer forskjellige soner og organer. Målet med behandlingen er å skape en balanse og normalisering i kroppen for å minske stressrelaterte plager.

Du kan lese mer om hva soneterapi er her.

De vanligste årsakene til å oppsøke soneterapeut

Soneterapi er en av de vanligste alternative behandlingsformene i Norge, og de tilstandene som oftest behandles er:

  • Migrene og hodepine
  • Muskel- og skjelettplager
  • Søvnløshet
  • Problemet med mage og tarm
  • Stressrelaterte plager
  • Premenstruelle plager
  • Plager i overgangsalderen

Les mer: Bli kvitt hodepine og andre plager med soneterapi

Prøv gjerne våre populære studentbehandlinger med soneterapi

Hver onsdag tilbyr vi studentbehandlinger i soneterapi til en rimelig pris. Disse timene er veldig populære, og har du ikke prøvd dette tidligere anbefales de på det varmeste.

Bestill time her

Soneterapi kan ikke kurere alvorlig sykdom

Det er veldig viktig å påpeke at soneterapi ikke kan kurere alvorlige sykdommer. Dersom du møter en soneterapeut som påstår dette, anbefaler vi at du er kritisk og alltid søker råd fra en lege. Det soneterapien derimot kan gjøre, er å fungere som en sekundær behandling. Det vil si at hvis du for eksempel opplever bivirkninger som følge av sykdom, som blant annet stress og søvnmangel, så kan en soneterapeut hjelpe til med å behandle disse. 

Les mer om soneterapi som alternativ behandling her

Økt blodsirkulasjon er bra for kroppen

Det er ingen tvil om at økt blodsirkulasjon er bra for å opprettholde kroppens normale funksjoner og bevegelighet. Ved soneterapeutisk behandling legges det trykk på et punkt på kroppen som sender signaler til den aktuelle delen som skal behandles og øker sirkulasjonen av både blod og energi i kroppen. Dette stimulerer meridiansystemet som sørger for at nervene og kroppen får økt sirkulasjon. For eldre med plager i muskler og ledd kan dette være en god behandlingsform for å lette plager som følge av belastning over tid eller medikamenter. 

Les mer om soneterapi for eldre her.

Soneterapi som behandling for bihulebetennelse

Økt bruk av antibiotika er et økende og verdensomspennende problem og det forskes kontinuerlig på nye løsninger. I den siste tiden har det blitt satt i gang et prosjekt ved Universitetet i Tromsø, i samarbeid med erfarne behandlere i Vestfold, om hvorvidt soneterapi kan behandle bihulebetennelse uten bruk av medikamenter.

Les mer om soneterapi som behandling for bihulebetennelse her.

Ønsker du å vite mer om soneterapi?

Vi har rullerende opptak på våre fagutdanninger i soneterapi. Det betyr at du kan søke om studieplass når det passer for deg. Studiene starter opp hver høst, og er et toårig deltid- og samlingsbasert studie. Du kan ta utdanningen i enten Oslo eller Bergen. 

Les mer om hvorfor du bør søke på soneterapiutdanningen her.

Lurer du på noe? Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema, så svarer vi deg på dine spørsmål.