Vilde Hartviksen var 26 år og jobbet som personlig trener og crossfit-instruktør da hun ble uteksaminert som massasjeterapeut. Hun ønsket å lære mer om kroppen for å kunne gi et bredt tilbud til sine klienter. Derfor tok hun en fagutdanning i massasjeterapi på Institutt for helhetsmedisin.

Vilde Andreassen

– Målet mitt er å kunne hjelpe folk på en bredere måte. Ikke bare gi behandling, men også bidra med gode treningsopplegg og hjelpe til med kosthold. Alt henger sammen, forteller hun.

Hun ble uteksaminert juni 2020 og forteller om en god opplevelse som student på Institutt for helhetsmedisin.

Smart form for læring

At utdanningen er deltid- og samlingsbasert mener Vilde er positivt. Dette ga henne tid til å gå i dybden på hvert enkelt fag.

– Det har fungert veldig bra. Jeg har fått muligheten til å jobbe ved siden av, samtidig som jeg har fått god tid til å lese pensum og sette meg inn i de ulike fagfeltene. Det var godt å få de skolehelgene der jeg kun fokuserte på utdanningen. Da ble hele helgen satt av til å fordype seg i fag og få ny og spennende kunnskap, forteller hun.

Måten pensum ble lagt opp i løpet av de to årene mener Vilde har vært en god løsning.

– Første året hadde vi flere eksamener og det andre året var mer oppgavebasert. Det vil jeg si har fungert veldig fra. Pensum er lagt opp på en god måte, slik at vi hadde en bred forståelse for det ene feltet før vi begynte på noe nytt. I tillegg har vi hatt veldig gode lærere som er flinke til å forklare det praktiske ved faget, og sette det i sammenheng med det teoretiske.

Trygg i praksis på klinikken

Både Institutt for helhetsmedisin i Oslo og Bergen tilbyr studentbehandlinger på sine klinikker. Her kommer studentene for å få praksis i en klinikk, etter å ha øvd på hverandre i lang tid. 

– Jeg følte meg trygg da jeg begynte med studentbehandlingene, sier Vilde og legger lattermildt til – Det er jo dessverre sånn at jo mer man lærer om kroppen, jo mer skjønner man at kroppen er kompleks. Da er det fint å ha flinke veiledere tilgjengelig!

Her kan du lese mer om hva du kan forvente på en studentbehandling.

En solid faglig bakgrunn

Som nyutdannet massasjeterapeut er Vilde tydelig på hva hun vil gjøre videre

– Målet mitt er å praktisere massasjeterapi og jobbe som muskelterapeut. Jeg har fått et bredt erfaringsgrunnlag for å kunne gi en helhetlig behandling til mine klienter. Planen min videre er å praktisere og kombinere det med jobben som personlig trener. Skadebehandling gir best effekt når man kan samkjøre det med trening, og som massasjeterapeut kan jeg gi et bredere tilbud.

Hun anbefaler gjerne utdanningen videre til andre, selv om de ikke planlegger å bli praktiserende terapeut i fremtiden.

– Man kommer aldri til å angre på å ta en sånn utdanning. Selv om man ikke skal praktisere, så lærer man mye man kan bruke i eget liv; hvordan unngå skader og stress, og hvordan dette har en påvirkning på kroppen.

Avlsutningsvis legger Vilde til:

– Utdanningen er veldig lærerik, veldig kjekk og man får mulighet til å lære noe i hverdagen – ikke bare jobbe!

Ønsker du å ta fagutdanning i massasjeterapi?

Vi har rullerende opptak hele året og oppstart hver høst. 

Klikk her for å komme til søknadsskjema for fagutdanning i massasjeterapi.

Har du noen spørsmål? 

Les våre ofte stilte spørsmål eller send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema.