Vi bruker mer og mer tid foran en skjerm, og mange opplever spenning og smerter som følge av dårlige arbeidsstillinger og statisk arbeid. En massasjeterapeut jobber sammen med kroppen for å løse opp spenninger i musklene. 

Massasje er en av verdens eldste behandlingsformer, og finnes i en rekke ulike varianter med forskjellige filosofier verden rundt. Det finnes over 250 ulike massasjeteknikker. Felles for både teknikkene og filosofiene er at hendene er det viktigste arbeidsverktøyet. 

I massasjeterapi brukes massasje, triggerpunktbehandkling og tøyning (stretching) for å løse opp spenninger og ubalanser i kroppen til klienten. Målet er å lindre smerte og øke kroppens funksjoner ved å behandle bindevev og underliggende muskulatur ved hjelp av trykk og strykende bevegelser.

Massasjeterapi kan i tillegg til å løse opp spent muskulatur, også bidra til å:

  • stimulere og forberede blodomløp
  • bedre lymfedrenasje
  • redusere stresshormoner
  • øke velværehormoner
  • stimulere nervesystemet

Mange går jevnlig til massasje for ren velvære, for å unne kropp og sinn en pause i en hektisk hverdag og få en boost og økt blodsirkulasjon. Kroppslig berøring har en beroligende og avslappende effekt på kroppen. 

Her kan du lese flere gode grunner til hvorfor du bør søke massasjeterapi ved Institutt for helhetsmedisin.

Arbeidsmuligheter for en massasjeterapeut

Som massasjeterapeut har man en rekke spennende arbeidsmuligheter. Du kan starte egen klinikk eller jobbe i samarbeid med andre terapeuter, leger, personlige trenere, naprapater eller kiropraktorer. Det blir stadig mer populært at bedrifter engasjerer massasjeterapeuter for å tilby behandlinger til sine ansatte. Også treningssentre og spa ansetter massasjeterapeuter eller massører for å utvide sitt tilbud. 

Heidi Strøm-Larsen har studert både massasjeterapi og soneterapi ved IFH. I dag driver hun egen praksis hvor hun kombinerer begge terapiformene.

Forskjellen på massør og massasjeterapeut

Forskjellen på en massør og en massasjeterapeut, er at massasjeterapeuten har utdanning innen grunnmedisinskefag og lærer flere muskelterapeutiske behandlingsmetoder. En massasjeterapeut har en lengre utdanning enn en massør, og har dermed flere teknikker som kan brukes i behandlingen. Det er også større fokus på grunnleggende faglig utdanning i medisin. 

Massasjeterapi er ikke en beskyttet tittel, og hvem som helst kan kalle seg en massasjeterapeut. Det er derimot ikke alle som kan være medlem av Norges Massasjeforbund (NMF). Et medlemskap i NMF sikrer en behandler med faglig kompetanse og en behandling av høy kvalitet.

Institutt for helhetsmedisin er kjent for sitt gode studiemiljø. Les mer om hva det er som gjør studentene så fornøyde her

2-årig deltidsstudium for å bli massasjeterapeut

Institutt for helhetsmedisin tilbyr en av  landets mest solide utdanninger i massasjeterapi. Vi har stort fokus på å innrette utdanningen etter fagets utvikling og krav og etterspørsel i samfunnet. 

Du kan studere massasjeterapi ved Institutt for helhetsmedisin både i Oslo og Bergen, og studiet er deltid over to år. Undervisningen foregår over fire dager cirka hver tredje uke. 

Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen, og gir deg 60 studiepoeng. 

Vi har studiestart hver høst, men behandler søknader hele året. Ta kontakt dersom du har spørsmål rundt opptaksprosessen, eller søk her!