Kurs i øreakupunktur

Institutt for helhetsmedisin tilbyr kurs og etterutdanning i øreakupunktur. Vi tilbyr også kurs og etterutdanning innen soneterapi og muskulær soneterapi, i tillegg til etterutdanningskurs for massasjeterapeuter. 

Institutt for helhetsmedisin underviser i øreakupunktur etter Nogiers metode. Kursene kjøres både vår og høst, ta gjerne kontakt for å høre når neste kurs arrangeres i Bergen eller Oslo. 

Kurset i øreakupunktur går over fire samlinger hvorav hver samling holdes på tre dager. Kurset avsluttes med praktisk og skriftlig eksamen. 

Undervisningen består av både forelesninger og praktiske øvelser hvor man praktiserer det man lærer på hverandre. 

Kurset baserer seg på at deltakerne har forkunnskaper om tradisjonell kinesisk medisin (TCM) og 5-elementsloven fra tidligere. Har du ikke dette, vil det bli satt opp et tre-dagers kurs før kursstart. 

Hva er øreakupunktur? 

Øreakupunktur er en en praktisk behandlingsmetode som praktiseres over hele verden. Det benyttes ofte i kombinasjon med andre behandlingsmetoder, og fremmer i likhet med soneterapien kroppens selvhelbredende prosesser. 

Dette lærer du under kurset i øreakupunktur 

  • Øreakupunkturens historie og grunnprinsipp
  • Ørets anatomi
  • Organsystemets beliggenhet i øret
  • Embryologisk hypotese
  • Hygiene
  • Valg av punkter og behandlingsteknikker
  • Valg av redskaper (nåler, punktsøker)
  • Kontraindikasjoner/forsiktighetsregler
  • Analyse og behandling

Les mer om kurset og finn påmelding til kurs i øreakupunktur her

Flere etter- og videreutdanningskurs ved IFH

IFH arrangerer flere ulike etter- og videreutdanningskurs i Oslo og Bergen for både våre ferdige terapeuter, nybegynner og andre behandlere. Våre ettertraktede kursholdere kommer både fra ut- og innland. 

Vi ser alltid etter nye og spennende kurs, og dette er det som står på planen i 2020: 

Etter- og videreutdanning i muskulær soneterapi 

Felles for alle våre studier er at man aldri blir utlært. Det skjer alltid utvikling i faget, og du vil alltid kunne lære deg noe nytt, både om deg selv og om faget. 

Videreutdanning i muskulær soneterapi er et svært populært kurs, og holdes av Christian Slot, en ettertraktet foreleser. 

Kurset holdes i Oslo høsten 2020. 23. – 25 oktober og 12. – 14. november.

Dersom du er utdannet soneterapeut ved IFH, kan du ved å delta på dette kurset titulære deg som «muskulær soneterapeut». 

Vil du øke din kompetanse innen soneterapi, massasjeterapi eller øreakupunktur? Påmeldingsskjema finner du her