Marianne Solem jobber til daglig som leder, og er utdannet diplomøkonom med fordypning innen markedsføring. Hun forteller at hun trives godt i den jobben hun har, men at hun bare fikk brukt deler av seg selv. Hun sier selv at hun følte at det var noe som manglet.

– Jeg har alltid vært interessert i alternative behandlingsmetoder, og mener det har mye for seg å se hele mennesket i behandlingssammenheng. Jeg har alltid vært nysgjerrig på soneterapi og hatt lyst til å lære meg det i mange år. Nå var det tida – det var nå eller aldri! 

Mai 2020 var Marianne ferdig utdannet soneterapeut ved Institutt for Helhetsmedisin, og her inngår også behandling med øreakupunktur i studiet.

– Jeg er 49 år og har to barn på 13 og 16. Jeg har en full jobb, og med utdanningen som soneterapeut har jeg realisert meg selv og drømmen min. Jeg har lært mye om meg selv og andre mennesker. Det er helt fantastisk å få lov til å lære om hvordan kropp og sinn henger sammen, og hvor viktig det er å se hele mennesket for å kunne hjelpe. Jeg har ikke angret et sekund! forteller hun entusiastisk.

Å ta utdanning i voksen alderMarianne Solem

Marianne forteller litt lattermildt at hun er fornøyd med å ha fullført utdanningen før hun fylte femti. Hun mener det er både fordeler og ulemper ved å ta en utdanning når man er voksen og har vært yrkesaktiv i flere år.

– Det å ta utdanning i voksen alder er noe helt annet enn når du er 20. Utdanningen får en annen dimensjon. Det er enda mer skummelt, fordi det er lenge siden jeg satt på skolebenken og har kjent litt på prestasjonsangsten. På den andre siden har jeg en erfaringsbakgrunn nå som manglet da jeg var 20. At jeg ikke lenger kan studieteknikk så godt har jeg tatt igjen på erfaring, forklarer hun.

Å ta en utdanning krever innsats, uansett om man kommer rett fra videregående eller arbeidslivet. For Marianne har utdanningen vært en positiv opplevelse som har gitt henne verktøy hun kan bruke i andre deler av hverdagen.

– Det er en utrolig mestringsfølelse å lære seg et nytt yrke i voksen alder. Det kan jeg absolutt anbefale. Det har gitt ringvirkninger på alle plan i livet. Jeg tror jeg er en bedre leder nå, sier hun.

Bare positive tilbakemeldinger på utdanningsforløpet

Marianne beskriver utdanningen som veldig bra. Hun forteller om et faglig sterkt miljø og et godt studentsamhold.

– Jeg har møtt utrolig flotte mennesker. Og fordi utdanningen har gått over en periode på to år har jeg fått venner for livet, forteller hun.

I løpet av de to årene skal elevene gjennom mye faglig stoff, både teoretisk og praktisk. Det siste året står både oppgaver og klinikkpraksis på timeplanen. Da gikk Marianne ned til 80 prosent i jobben sin for å kunne fokusere mer på studiene.

– Det er klart det er krevende å gå på et slikt studie. Samlingene er én ting, men det er mye du skal igjennom mellom samlingene også, både oppgaver og pensum. Du trenger å ha en indre driv og motivasjon. Og du må rydde plass til studiene i hverdagen. Men gjør du det så går det bra! Det har funket veldig bra for meg, sier Marianne engasjert.

Trygg i praksis på klinikken

Marianne sier at hun følte seg trygg og godt rustet når hun skulle ut i praksis på klinikk.

– Det er positivt at vi har fått lov til å være så mye på klinikken. Da har vi blitt kjent med både redskaper og arbeidsmetoder, og dette gjør oss godt rustet til å drive på egenhånd. Soneterapi er et modningsfag og et håndverk, og du må komme i gang tidlig og øve så mye som mulig. Vi har hatt fantastisk dyktige lærere i alle fag og vi har hatt god støtte og veiledning gjennom hele studiet! 

Les mer om hva som foregår på studentbehandlinger her. 

Vurderer du å søke fagutdanning på IFH?

Til andre som vurderer å søke seg inn på soneterapistudiet er Marianne tydelig.

– Du skal ta det på alvor. Det er mye arbeid, og du må jobbe hele veien hvis du skal bli god. Men hvis du er klar og rydder plass – så venter det to fantastiske år med ny kunnskap og innsikt som kan brukes på alle plan i livet. Etter to år har du et yrke som mange med smerter og plager vil kunne ha god nytte av. Det er en veldig god følelse å kunne hjelpe, og jeg er ydmykt takknemlig over å ha fått denne kunnskapen gjennom soneterapiutdanningen ved IFH.

Les mer om hvorfor du bør søke soneterapi hos IFH. 

Marianne driver i dag klinikken SOMA fotsoneterapi i Idrettens Hus Nordbyen på Rommen, hvor hun tilbyr behandlinger fra 17:00 til 22:00 på mandag, tirsdag og onsdag. Klikk her for å komme til klinikkens Facebookside!