Vurderer du å søke på en av våre utdanninger, men har noen spørsmål om våre studietilbud? I denne artikkelen har vi samlet og svart på noen av de spørsmålene som vi får oftest. 

Hvem er vi?

Institutt for helhetsmedisin (IFH) er en offentlig godkjent fagskole for massasjeterapi og soneterapi. Vi har små klasser og høyt kvalifiserte lærere. Vi gir våre studenter en solid fagutdanning til å bli dyktige og faglig sterke terapeuter. 

Les mer om våre studier her: 

Hvor finner jeg Institutt for helhetsmedisin? 

Institutt for helhetsmedisin har avdelinger i både Oslo og Bergen. Fra høsten 2023 starter vi kun opp nye klasser i Oslo

Vår avdeling i Oslo ligger nederst på Grünerløkka, inne i Schouskvartalet. Det er kort vei å gå hit fra Oslo S, eller du kan ta en trikk. I området finner du trivelige parker, kafeer og restauranter.

I Bergen holder vi til i Sverres gate 33, midt i sentrum og i nærheten av Torgallmenningen

Bor du ikke i Oslo? Vi har mange gode tips til hyggelig og rimelig overnatting!

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Både massasje- og soneterapi er toårige utdanninger som tas på deltid. Undervisningen er organisert i samlinger på fire dager, omtrent hver tredje uke og du kan studere både i Oslo og Bergen. Av erfaring har vi sett at samlingsbasert undervisning er en hyggelig og ikke minst praktisk løsning for mange av våre studenter. Å studere deltid gjør det mulig å ta utdanningen uten å sette livet på vent.

Er jeg for gammel til å begynne på studiet?

Vi får ofte dette spørsmålet, og svaret er nei. Hos oss har vi studenter i alle aldersgrupper. For noen er dette en yrkesrettet utdanning for å bli terapeuter, for andre er det en måte å få påfyll av ny kunnskap og nye erfaringer.

Her kan du lese om massasjeterapeut Victor som har startet en populær og velfungerende klinikk etter endt studie.

Her kan du lese om Marianne som har blitt en bedre leder etter å ha tatt fagutdanning i soneterapi.

Er det opptakskrav for å komme inn?

Vårt generelle krav for opptak er at søkeren må ha fagbrev eller studiekompetanse fra studieretninger innen helse- og sosialfag, idrettslinja eller tilsvarende. De fleste av våre søkere er eldre enn 19, og disse vurderes basert på realkompetanse. Da vurderer vi blant annet erfaring og yrkesfaglig utdanning, i tillegg til at vi ber søkere skrive et motivasjonsbrev. I motivasjonsbrevet kan søkeren skrive om erfaringer og interesser som er relevant for utdanningen.

Er utdanningen støttet av lånekassen?

Som offentlig godkjent fagskole kan våre studenter søke om lån og stipend fra Lånekassen til å fullføre sine studier. Vi har også studenter som får støtte av NAV til omskolering. 

Hvordan søker jeg?

Vi har rullerende opptak. Det betyr at vi tar opp nye studenter i løpet av hele året, og at det fortsatt ikke er for sent å søke! 

Søknader og dokumenter sendes inn elektronisk via våre søknadsskjema. I søknaden ber vi om at du legger ved følgende:

  • vitnemål og attester
  • relevant yrkespraksis
  • relevant utdanning

Klikk her for å komme til søknadsskjema for soneterapi

Klikk her for å komme til søknadsskjema for massasjeterapi

Fant du ikke svaret på det du lurte på?

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema så svarer vi deg på dine spørsmål!