Knut Eindride Kristensen Moe valgte å studere massasjeterapi ved Institutt for Helhetsmedisin i en alder av 47 år, etter selv ha fått behandling hos manuellterapeut for ryggproblemer. Det har han ikke angret et sekund på!

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg har jobbet innen flere forskjellige bransjer som telecom, finans og media, så jeg har fått vært med på mye spennende. I tillegg har jeg i 10 år fungert som trener i håndball for barn og ungdom, og har en sunn interesse for trening, kosthold og livsstil.
Etter selv ha fått behandling hos manuellterapeut for ryggproblemer (piriformissyndrom/falsk isjias) etter et fall på ski – så jeg hvor god effekt muskelbehandling/massasje i kombinasjon med rett trening har. Jeg har også alltid hatt en stor interesse for anatomi i forbindelse med egen trening / i funksjon som håndballtrener. Med i tillegg en noe nerdete tilnærming til kroppen er IFH et bra studiested for meg, da pensum omhandler en helhetlig forståelse av hvordan mennesket fungerer.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

Studiedagen varierer iht. hvilke fag vi skal ha, om vi har klientbehandlinger eller om det er teknikker innen massasjeteorien som gjennomgås.
Det som gjør studiedagen spennende er at vi har ulik tilnærming til fagene og at alle bidrar på sin måte.
Studiet består naturlig av mye praksis og vi øver da på hverandre, det er ikke unaturlig å stå i undertøyet og diskutere teknikker innen muskelterapien.

Hva liker du best ved studiet?

Jeg liker godt at vi har en grundig anatomisk gjennomgang, mye fordi jeg finner bevegelsesapparatet som noe av det mest spennende som finnes.
Videre er bredden i studiet så godt at du i tillegg til å bli en dyktig massør også får belyst alle sidene som trengs for å bli en god terapeut.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Institutt for helhetsmedisin?

Jeg opplever studiemiljøet ved IFH som veldig godt, det er mennesker med ulik alder, bakgrunn og forventning til studiet, noe som gjør kullene veldig sammensatt og spennende. Det kullet jeg er tilhører har utviklet et ganske nært vennskap, og det virker for meg at tidligere kull har hatt lignende relasjoner til hverandre.

Her kan du lese mer om hva studentene synes om studentmiljøet ved skolen sin: Studentmiljøet ved IFH

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen?

Jeg er allerede i gang i jobb som massasjeterapeut på en klinikk Grini Giropraktikk & helse -her er jeg sammen med to kiropraktorer og en yogaterapeut. Det er en posisjon som passer meg bra da vi i samarbeid bidrar til å gi mennesker en bedre hverdag.

I tillegg til dette har jeg et enkeltannsforetak VedlikeholdsKlinikken Her er jeg tilknyttet en idrettsklubb. Jeg ser for meg at det å være tilgjengelig for fler idrettskubber er noe jeg kunne tenkt meg.
Fremover ønsker jeg å utvikle meg som terapeut og ta tilleggskurs i myofascial release og dry needling.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

1. Delta på undervisningene – både fysisk og mentalt.
Tilstedeværelse er viktig
2. Repeter anatomien igjen og igjen. Kroppen består av 206 knokler og tett på 700 muskler og selv om du ikke skal kunne alle er det mye informasjon som skal inn.
Jeg brukte egen familie hvor jeg viste dem hvor hver muskel og ben var, hva de het og hvordan de fungerte – dermed fikk jeg masse repetisjon av anatomien.
3. Kom tidlig i kontakt med klinikker hvor det jobber andre terapeuter.
Ikke vær redd for å komme i gang med praksis. Jo fler du behandler, jo tidligere blir du trygg i rollen som terapeut.

Vil du anbefale Institutt for helhetsmedsin til andre?

Jeg vil ikke anbefale IFH for alle, men liker du mennesker, er interessert i kroppen og hvordan den fungerer og kunne tenke deg å jobbe med et yrke hvor kundene dine er takknemlige hver gang de har vært hos deg, er klart IFH en skole for deg.
At jeg valgte dette studiet i en alder av 47 har klart vært et av de beste valgene jeg har gjort – så langt i livet.