Marie Rønshaugen

Marie Rønshaugen

Fylke:Oppland
Terapeut:Massasjeterapeut
Nettsted:Klikk her
E-post:Klikk her
Virksomhet:Massasjeterapi på Lillehammer naprapatklinikk.

 

Litt om meg selv
I dag jobber jeg ved naprapatklinikken Lillehammer. Her jobber det flere terapeuter med ulik utdanning og bakgrunn, noe som gir meg et godt læringsutbytte. Klinikken jobber mye med idrett, spesielt langrenn, og jobber med flere langdistanseteam som gjør det godt. Dette gir meg mye motivasjon og jeg ser klart viktigheten av vårt arbeid som terapeuter. Jeg har i tillegg pasienter med svært ulike plager og dette gjør at ingen dag er lik og jeg får nye utfordringer ved hvert pasientmøte. Jeg har tatt kurs i dry-needling noe som jeg har god bruk for og bruker ofte.
Hva er det beste med jobben din?
Det beste med jobben min er at jeg jobber sammen med flere terapeuter. Dette er viktig for meg da jeg er ny i faget og ønsker å lære mest mulig. Da alle har ulik kompetanse er det fint å kunne henvise pasienter videre til andre om man skulle ha bruk for det.
…og mest utfordrende?
Det mest utfordrende har helt klart vært å være trygg på om den behandlingen man gir er den rette, i forhold til pasienters sykehistorie. Her har fysiologiundervsiningen fra IFH hjulpet meg mye. Alle pasienter er forskjellige og det kan være utfordrende å alltid vite om man gjør det rette. Hvem passer utdanningen og yrket for? Yrket passer for alle som vil jobbe med mennesker, kropp og helse, på en praktisk måte, i en hverdag som er varierende med nye utfordringer hver dag.
Hvilken utdanning jeg har tatt, og hvorfor jeg søkte dette studiet?
Jeg har gått Massasjeterapiutdanningen ved IFH Oslo. Jeg søkte på dette studiet fordi jeg tidligere har jobbet som spa-terapeut og opplevde at mange av mine klienter hadde muskulære plager som jeg gjerne skulle behandlet men ikke hadde nok kunnskap om. Kroppen har alltid fascinert meg og jeg ønsket å lære mer om muskulatur og arbeide med dette.
Det beste med utdanningen hos IFH?
Det beste med utdanningen hos IFH var den gode kombinasjonen av praksis og teori. Jeg likte svært godt å ha faste pasienter gjennom året slik at jeg fikk se resultatene av behandlingen jeg ga, noe som gir en mer reell opplevelse av yrket. Jeg likte svært godt hvordan skolen la vekt på muskulære plager knyttet til både hverdagen, arbeid og idrett, der sistnevnte var det jeg syntes var mest interessant. IFH gir veldig god undervisning i fysiologi og grunnmedisin som knyttes godt opptil massasjeterapi og hvordan en kan se pasientens problem i en helhet. Grunnmedisinundervisningen har gitt meg et godt grunnlag til å knytte pasientens sykdomshistorie til min behandling.
Hvem passer denne utdanningen for?
Hvis du er glad i å jobbe tett på mennesker, å lære dem å kjenne, på en måte ikke mange gjør. Hvis du liker å jobbe fysisk og er interessert i kroppen, kan massasjeterapi være et yrke for deg.

Akershus
Hilde Lund-Hanssen, Soneterapeut
Christian Hagtvet Rem, Massasjeterapeut
Anita Bergom, Massasjeterapeut
Ausra Lapenaite, Soneterapeut
Hedmark
Vibeke Olden Røstad, Soneterapeut
Hordaland
Synnøve Åsheim, Soneterapeut
Hege Øvrebø, Soneterapeut
Ellen Staff, Soneterapeut
Christine Grimstad, Massasjeterapeut
Peter van den Burg, Massasjeterapeut
Cathrine O.Horneland, Massasjeterapeut
Maren Guddal, Soneterapeut
Hege Sakseid, Soneterapeut
Inga Runge, Massasjeterapeut
Christoffer Eide, Massasjeterapeut
Oppland
Marie Rønshaugen, Massasjeterapeut
Britt Marion Stenseth, Soneterapeut
Oslo
Marie Morgenstierne, Massasjeterapeut
Rikke Uberg Andersen, Soneterapeut
Sør-Trøndelag
Tonje Fiksdal, Soneterapeut
Vest-Agder
Diana Carlsen, Soneterapeut
Østfold
Linda Pedersen Ruud, Massasjeterapeut
Anne-Grethe Tørnby, Massasjeterapeut

Noen av våre tilfeldig utvalgte terapeuter

 • Er sykepleier, men ønsket å utdanne meg til soneterapeut da jeg selv fikk veldig god hjelp for mine plager. Liker å jobbe med hele mennesket og bestemme min egen arbeidstid.
  Jeg tilbyr soneterapi inkludert muskulær soneterapi og øreakupunktur.

 • Jeg har akkurat startet egen praksis på Ifh skolen i Bergen hos Evelyn Haukås, dette er i tillegg til at jeg jobber på et sykehjem, hvor jeg også får praktisert litt på beboere med gode resultater.

 • Cathrine O.Horneland

  Hordaland

  Jeg er en blid, vennlig og pliktoppfyllende jente. Jobber som selvstendig næringsdrivende hos Bergen Body Work hvorjeg trives veldig godt.

 • Christine Grimstad

  Hordaland

  Jeg har alltid interessert meg for kropp og helse. Jobber i dag hos Fyllingsdalen Kiropraktorsenter As som massasjeterapeut. Her trives jeg med godt fagmiljø for meg og pasientene.