Institutt for helhetsmedisin tilbyr en toårig fagskoleutdanning i massasjeterapi. Studiene går deltid over to år, og er delt opp i samlinger på tre til fire dager, cirka hver tredje uke.
Du får en solid yrkesutdanning, 60 studiepoeng og du kan søke lån og stipend i Lånekassen. Det er også mulig å jobbe ved siden av studiene
Du finner oss både i Bergen og Oslo, og vi tilbyr samme gode utdanning begge steder.
Stor etterspørsel etter godkjente massasjeterapeuter
Belastningslidelser, smerter og spenninger i muskler er et økende problem i en stillesittende hverdag. Massasje og muskelterapi er en viktig behandlingsmetode for slike smerter, og stadig flere får øynene opp for denne behandlingsformen. Flere og flere bedrifter innser verdien i å tilby sine ansatte massasje på arbeidsplassen, og etterspørselen etter godkjente massører- og massasjeterapeuter øker stadig.
Vi får også stadig henvendelser fra ulike klinikker som er på utkikk etter en nyutdannet massasjeterapeut.
Kvalitetsutdanning innen massasjeterapi
Vår utdanning i både Oslo og Bergen er fagskolegodkjent, og godkjent av Lånekassen. Vi etterstreber hele tiden å implementere fagets utvikling i våre utdanninger, og krever at alle lærere hos oss skal ha minst 50% terapitid ved siden av jobben som lærere hos oss. Dette for å holde seg tett på faget, og for at våre studenter skal få den beste undervisningen.
Disse fagene har du på massasjeterapi
Gjennom hele studiet får du en jevn balanse av teori og praksis. I terapifagene er undervisningen oftest todelt. I første halvdel av timen underviser vi i teori, og siste halvdel halvdel får studentene selv prøve ut det de har lært på sine medstudenter.
Gjennom de to årene skal alle studenter gjennom:
- Bevegelsesapparatets anatomi
- Organanatomi og fysiologi
- Sykdomslære
- Klassisk massasje
- Triggerpunktbehandling
- Muskeltøyning / terapeutisk streteching
- Idrettsmassasje og skadebehandling med treningsveiledning
- Klinisk massasjeterapi
- VEKSfag
Sistnevnte står for «Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære». Inkludert i faget er også undervisning i de lovene og regler som regulerer yrket som massør. Faget gir deg gode kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør deg til en trygg og faglig sterk terapeut.
Førstehjelpskurs er obligatorisk og arrangeres i første skoleår
Søk massasjeterapi ved institutt for helhetsmedisin her.
Mye fokus på praksis
Selv om teorien er viktig, spiller også praksis en stor rolle gjennom en utøvende utdanning. Allerede første skoledag er det opp på massasjebenken, og studentene får prøvd ut teknikkene de lærer seg på hverandre. Dette opplever både studenter og lærere som en svært hensiktsmessig måte å lære faget på og alle våre studenter har stort utbytte av praksisen.
I tillegg til skolens egen klinikk hvor studentene tar imot eksterne klienter med ulike plager og lidelser, må studentene også gjennomføre behandlinger utenom skolen. For å bli godkjente massasjeterapeuter og kvalifisere til medlemskap i Norges Massasjeforbund, må de gjennomføre 100 behandlinger utenom. De fleste velger å gjøre dette på venner, bekjente og familiemedlemmer. For å sikre at behandlingene gjennomføres må de dokumenteres og klienten signerer på at behandlingen er gjennomført. I tillegg må studentene føre journal og vi tar stikkprøver for å kvalitetssikre arbeidet.
Egen klinikk på skolen
Skolens egen klinikk holder til i våre lokaler i Oslo og Bergen sentrum. Her kan mennesker med ulike plager bestille en time, og få behandling av studentene. Studentene ved IFH setter i gang med klinikkpraksisen i april i andre semester. Disse timene er svært populære, og mange av våre studenter tar med seg klientene de kommer i kontakt med videre til sine egne klinikker etter at de er uteksaminert.
Studiets omfang
Mange av våre studenter blir overrasket over den faglige tyngden i studiet. Det kreves egeninnsats for å lykkes. Studiet krever at du er motivert leser pensum og tar praksisen alvorlig. Selv om studiet er deltid over to år, skal tiden her og eget studie tilsvare 50% studiebelastning.
Studiet gir 60 studiepoeng.
Avsluttende fagoppgave
Eksamen må bestås etter hvert fullførte emne, og de to årene avsluttes med en fagoppgave. Da velger studentene selv et tema de er interessert i, gjennomfører og studerer ulike caser og beskriver hvordan de vil behandle nettopp denne klienten. Studentene må også vise at de er i stand til å gi råd til pasientene og bake inn alt de har lært gjennom studiene om behandling og muskelterapi. Våre tidligere studenter har blant annet levert inn oppgaver om ulike treningsskader, fibromyalgi, hodepine, prolaps, trening og hvordan man best tar vare på seg selv som terapeut.
Arbeidsmuligheter for massasjeterapeuter
Som massasjeterapeut er arbeidsmulighetene mange. Man kan i stor grad bestemme sin egen arbeidstid, noe mange av våre tidligere studenter uttrykker glede over. Du kan etablere din egen klinikk eller jobbe i samarbeid med andre terapeuter, naprapater, kiropraktorer og leger. Bedriftsmassasje blir stadig mer populært, og etterspørselen øker. Mange av våre tidligere studenter jobber også på spa, helseklinikker, på treningsstudio eller med idrettslag.
Les hva studentene mener
Lurer du på hvordan det er å studere massasjeterapi ved Institutt for helhetsmedisin? Du kan lese hva tidligere studenter forteller her: Christoffer kombinerer jobben som PT med massasjeterapi, og Marthe og Jan Magnus åpnet klinikk i Oslo allerede før de var ferdige med utdannelsen.
Vi tar imot søknader hele året
Institutt for helhetsmedisin har ingen søknadsfrist. Vi har rullerende opptak, behandler søknader gjennom hele året og tar inn kvalifiserte søkere til klassen er fulltegnet.