Christoffer har jobbet som personlig trener på et treningsstudio i Bergen i mange år. Han opplevde at mange av hans kunder hadde behov for behandling hos fysioterapeut, kiropraktor eller massasjeterapeut før de kunne begynne å trene med han. Han bestemte seg for at han ønsket å kunne tilby sine kunder et mer helhetlig tilbud, og utdannet seg til massasjeterapeut ved Institutt for helhetsmedisin.

Utdannelsene utfyller hverandre

– En stor del av det å være massasjeterapeut er å gi folk tips og råd til egentrening. De aller fleste begynner med et par øvelser og etterhvert får de fulle programmer. Noen ønsker fast oppfølging på treningen, mens andre bare vil ha en gjennomgang med meg én gang i måneden. Alt fungerer helt fint for meg!

Christoffer forteller at han hadde lyst til å gi de kundene og klientene han kom i kontakt med et helhetlig tilbud, slik at de kun trengte å forholde seg til én person.

– Jeg hadde lyst til å hjelpe kundene mine og sørge for at de slapp å gå til andre terapeuter.

Holder til «litt ute på bygden»

I dag holder Christoffer til i landlige strøk utenfor Bergen. Her gir han et tilbud til alle de som ikke bor i byen og som ikke ønsker å bruke mye tid på å reise langt for å trene og få behandling.

– Nå praktiserer jeg i et lokalt klubbhus. Det er et veldig fint tilbud for de som ikke har lyst til eller behov for å være medlem på et treningssenter og trene i studio.

Mye bedre enn forventet

Christoffer ble ferdig med utdannelsen sin ved Institutt for helhetsmedisin i Bergen i juni 2018. Han snakker varmt om tiden sin som student ved instituttet:

– Det var helt fantastisk! Mye bedre enn forventet. Jeg trodde jeg kunne mye om kropp og helse, men jeg lærte utrolig mye der. Vi hadde utrolig flinke lærere, blant annet to naprapater som var veldig kunnskapsrike og kjempeflinke til å lære bort massasjeterapi og -teknikk. Vi lærte også mye om diagnoser og triggerpunktbehandling.

Det Christoffer ble mest positivt overrasket over, var hvordan lærerne var så grundige og hvordan studentene virkelig måtte jobbe hardt og vise at de hadde kontroll og forståelse for det faget.

– Måten vi lærte alt på var veldig grundig. Lærerne var veldig nøyaktig og vi måtte virkelig vise dem at vi hadde kontroll. Selve opplegget ved instituttet var også mye mer omfattende enn forventet. Vi måtte ha 100 praksistimer utenfor undervisningen og det var en eksamen til hvert emne. Mot slutten måtte vi levere fagoppgave og bestå en omfattende fagprøve til slutt.

Selv om det var mye å lære, og mye å sette seg inn i, opplevde aldri Christoffer at studiet ble frustrerende.

– Selv om det var mye som var nytt så hadde vi en god progresjonsstige og jeg opplevde ikke studiet som frustrerende underveis. Hadde visst hvor mye vi skulle gjennom på forhånd, hadde jeg ikke trodd at jeg skulle klare det, men lærerne var så flinke til å lære bort at det gikk veldig fint!

En bedre personlig trener av massasjeterapi

– Jeg er en mye bedre personlig trener nå enn jeg var tidligere fordi jeg forstår mer av sammenhengen og hvordan kroppen henger sammen. Dette er noe jeg tar med meg og jobber utifra som personlig trener. Det er veldig praktisk å kunne begge deler fordi man får en bedre forståelse for kropp og bevegelse.

Christoffer forteller at han er veldig takknemlig for alt han har lært ved Institutt for helhetsmedisin.

– Jeg er takknemlig for hvor mye studiet har gitt meg i forhold til den kunnskapen jeg sitter med nå som jeg både kan bruke som personlig trener og behandler.

Ambisjoner for fremtiden

– I fremtiden ønsker jeg å kunne ha foredrag om egentrening og egenmassasje, og hvordan man kan bruke dette for å forebygge skader. Det er viktig at folk tar dette i bruk! Vi ser at de som gjør det vi anbefaler dem, har det mye bedre og har mindre skader. Det er viktig å formidle at det er bedre å gjøre litt, enn å ikke gjøre noe. Massasje kombinert med bevegelighetstrening og styrketrening, det er løsningen.