Studentene åpnet egen massasjeklinikkMarthe Kristina Ellefsen og Jan Magnus Myhre har nettopp fullført utdanningen i massasjeterapi ved Institutt for Helhetsmedisin i Oslo.

De to nyutdannede massasjeterapeutene gikk begge ut med toppkarakterer, og startet allerede under studiene sin egen massasjeklinikk i Oslo sentrum.

– Institutt for helhetsmedisin pekte seg ut som mest seriøs av de skolene jeg vurderte, og var den som hadde det mest helhetlige utdanningstilbudet. Jeg fikk inntrykk av at jeg ville få et tyngre fundament her enn ved andre institusjoner. I tillegg virket det som de hadde et mer personlig skolemiljø, forteller Jan Magnus.

Studiene ved IFH er deltidsstudier som går over to år. I løpet av disse to årene lærer studentene alt de trenger for å kunne praktisere som massasjeterapeut. I tillegg kvalifiserer studiet til medlemskap i Norges Massasjeforbund (NMF).

– Vi fikk et godt faglig grunnlag, både medisinsk, anatomisk og massasjeteknisk. Det var en praktisk studiehverdag fra dag én. Vi var jo halvnakne med hverandre allerede i første time, forteller Jan Magnus.

Praksis var helt avgjørende

– Det var mye praksis på skolen, og vi brukte hverandre mye underveis i studiet. Vi har praktisert alt vi har lært i hver eneste time, og vi har hatt klinikkdager på skolen hvor vi har tatt imot klienter. Da kommer de inn som fullverdige klienter, og får behandling som varer i rundt en time. Vi har hatt opp til fem klienter på en dag, som kan sammenlignes med en vanlig klinikkdag, legger Marthe Kristina til.

For at studentene skal bli godkjente massasjeterapeuter og kvalifisere til medlemskap i Norges Massasjeforbund, må de også gjennomføre 100 behandlinger i tillegg til praksistimene de får i forbindelse med IFH. Marthe Kristina og Jan Magnus forteller at det var en stor fordel at det var et deltidsstudie.

– Praksisen var helt avgjørende, og det hadde nok ikke vært aktuelt for meg om studiene hadde vært heltid. Da får man mulighet til å leve et liv, og man kan jobbe ved siden av. Det var også det som gjorde det mulig for oss å starte egen klinikk, sier Marthe Kristina.

– Det er lagt opp sånn slik at gjennomføringen skal bli lettere for folk. Majoriteten av de vi gikk i klasse med var på et stiskifte, og ville bytte jobb. Mange ønsket å peile inn på en annen retning eller adaptere massasjeterapi inn i det de driver med fra før, fortsetter Jan Magnus.

Startet egen massasjeklinikk under studiene ved IFH

Bare ett år ut i studiene startet de to studentene sin egen massasjeklinikk, Massasjekompaniet. Jan Magnus forteller at det bare var tilfeldigheter som førte til at de valgte å satse på egen klinikk.

– Vi ønsket å få noen bedriftsavtaler for å komme i gang, og fikk et par avtaler på plass etter ganske kort tid. Jeg gikk inn på Finn.no for å finne en behandlingsbenk, og fant plutselig et ledig studio her i Oslo. Da ble det bare sånn, og vi var rett i jobb der, sier han.

Marthe Kristina forteller  at ting skjedde fort når de først hadde fått idéen om egen klinikk i Oslo sentrum.

– Vi var litt impulsive. Det var en tanke som ble til en idé, og på kort tid var det plutselig en realitet!. Det har gått veldig bra, og nå har vi fått nye lokaler i Markveien og får masse klienter.

Vi er stolte av klinikken vår!

Jan Magnus og Marthe Kristina er de eneste i sitt kull som startet klinikk under studiene. Begge hadde relevant erfaring med seg fra før de begynte på IFH. Jan Magnus var digital markedsfører, og Marthe Kristina er utdannet idrettslærer.

– Jeg hadde alltid hatt lyst til og jobbe med mennesker og helhetlig helse, så det var egentlig bare et spørsmål om tid, forteller Jan magnus.

– Med begges bakgrunn kom mye gratis det første året. Vi utfyller hverandre bra, og har i stor grad en lik idè om hva vi ønsker. Vi har ulike egenskaper og bakgrunner, som gjør at vi sammen blir et bra team, legger Marthe Kristina til.

Myk overgang fra skole til egen klinikk

Man skulle kanskje tro at overgangen fra studenter til bedriftseiere var tøff, men for Marthe Kristina og Jan Magnus har overgangen vært fin.

– Vi hadde en veldig myk overgang fra skoleklinikk og praksis til vår egen klinikk. Det siste semesteret på studiet har vi vært veldig etablert og fått mye praktisk erfaring. Det å møte klienter og utføre behandlinger er ingen utfordring for oss nå. Strategi, drift og det å finne vår egen vei har vært vanskeligere, forteller Marthe Kristina.

Institutt for helhetsmedisin passer for alle som vil jobbe med helse

På spørsmål om hvem massasjeterapiutdanningen på IFH passer til, er de samstemte:

– Det passer seg veldig godt som en videreutdanning for alle som jobber innen helse, og for de som jobber med mennesker og ønsker å tilby en super terapiform.

Begge to er svært fornøyde med sine to år på IFH.

– Det er en veldig personlig og helhetlig skole, hvor de går i dybden. Det er et lite miljø, og vi har fått veldig god oppfølging fra lærerne. Man får alltid svar på alle spørsmål, og man får mye en-til-en-tid med lærerne, forteller Jan Magnus.

– Vi kan anbefale IFH til alle! Vi er veldig fornøyd med utdanningen vår, og jeg har aldri hatt en så god studieopplevelse som jeg har hatt der. Lærerne er veldig dyktige, de er kunnskapsrike og har evnen til å formidle. Ledelsen er helt fantastisk til å følge opp alle, og ser alle individuelt. En helt fantastisk studietid, avslutter Marthe Kristina.