Hos Institutt for helhetsmedisin kan du utdanne deg til soneterapeut eller massasjeterapeut på deltid. Det vil si at det er mulig for deg å jobbe ved siden av studiene og dermed ikke miste viktig og nødvendig inntekt i perioden utdanningen pågår. Mange av våre studenter opplever nettopp denne muligheten som en stor fordel, og setter pris på en studiebelastning på 50%.
Studiet gir 60 SP og du kan søke lån og stipend hos Lånekassen.

Vil du vite mer om våre utdanninger i massasje- og soneterapi? Kontakt oss her for mer informasjon.

Omskolering og bytte av yrke

Våre studenter har et bredt spekter av bakgrunner. Noen kommer rett fra skolebenken, mens andre har en rekke år i arbeidslivet bak seg. De studentene som kommer fra andre fagområder forteller ofte at de har kjent på behovet for å gjøre noe for andre, eller noe helt nytt. Det kan imidlertid være skummelt å si opp en trygg jobb for å satse på å omskolere seg til et helt nytt yrke, og mange lar det derfor være med tanken.

For å gjøre det enklere å følge drømmen om en helt ny vei, kan du ta studiene ved Institutt for helhetsmedisin på deltid uten at du trenger å gi helt slipp på din nåværende jobb.

Hos Institutt for helhetsmedisin kan du studere både massasje- og soneterapi på deltid. Les mer om fagutdannelsene våre her.

Etter- eller videreutdanning

Et deltidsstudium åpner ikke bare muligheter for deg som vil prøve noe helt nytt, men også for alle dere som ønsker å utvide kompetansen med mer kunnskap og faglig påfyll. Læringsopplegget og timeplanen hos Institutt for helhetsmedisin gjør det mulig å tilrettelegge arbeidshverdagen slik at du får tid til å videre- eller etterutdanne deg.

Mange av våre studenter kommer fra lignende fagområder hvor de enten har jobbet mye med mennesker eller med trening og helse. Christoffer valgte å videreutdanne seg som massasjeterapeut da han så at mange av hans PT-kunder hadde behov for et mer helhetlig tilbud. Les mer om hans opplevelser med Institutt for helhetsmedisin her.

Samlingsbasert undervisning

Både studiet i soneterapi og massasjeterapi går over to år med 50 % studiebelastning. For å gjøre det enklere for flest mulig å fullføre utdanningen er undervisningen samlingsbasert. Det vil si at vi arrangerer samlinger med både teoretisk og praktisk undervisning som strekker seg over tre til fire dager. Disse samlingene holdes om lag hver tredje uke, gjennomsnittlig seks dager i måneden. Hvilke ukedager undervisningen foregår på varierer, men de er som regel lagt i forbindelse med helg.

Studiet gir også 60 studiepoeng og du kan søke lån og stipend i Lånekassen.

Stor bredde blant elevene

Lurer du på om et deltidsstudium i soneterapi eller massasjeterapi kan være noe for deg? Vi føler oss sikre på at alle som er interessert i alternative, medikamentfrie behandlingsformer og har lyst til å jobbe med mennesker vil få masse ut av vårt studietilbud. I dag har vi studenter i alle aldre og med bakgrunn fra en rekke ulike fagfelt.

Kontakt oss for mer informasjon

Vi får stadig henvendelser fra klinikker som trenger terapeuter, og ønsker å utdanne enda flere massasje- og soneterapeuter til et økende behov i markedet. Vi har rullerende opptak og du kan søke om studieplass hele året. Søk om plass ved studiet av soneterapi her, eller søk om plass ved studiet av massasjeterapi her.

Hvis du har spørsmål til utdannelsen, undervisningsopplegget eller søknadsprosessen, er det bare å ta kontakt med oss. Du finner vår kontaktinformasjon her.