Portrettbilde av Tuva ValldalTuva Valldal har undervist i soneterapi og kinesisk medisin ved Institutt for helhetsmedisin og drevet egen praksis som soneterapeut i over 20 år.

– Det er en fantastisk kombinasjon, forteller hun.

Underviser og driver egen praksis

Selv om det gir hektiske dager med mye arbeid, er Tuva svært fornøyd med å kunne kombinere sin egen praksis som soneterapeut med en undervisningsstilling hos Institutt for helhetsmedisin.

– Det å drive egen praksis og undervise, er en fantastisk kombinasjon. Jeg får mye nyttige erfaring fra klinikken som jeg bruker i min undervisning, samtidig som jeg blir en bedre terapeut av å undervise i faget, forteller Tuva.

Mye av grunnen til at Tuva finner hverdagen som faglærer så givende, har å gjøre med studentenes engasjement og interesse for faget. Selv etter 20 år gleder Tuva seg til å undervise stadig nye kull med studenter.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg gleder meg til hver eneste dag jeg skal inn og undervise. Studentene er så dedikerte og ivrige. De brenner virkelig for dette og det er klart at det smitter, forteller Tuva.

Oppdatert og aktuelt studium

Arbeidshverdagen som faglærer hadde ikke vært det samme uten studentenes engasjement, og for å sikre at studentene er fornøyde går faglærerne og administrasjonen jevnlig gjennom pensumlitteratur og undervisningsopplegget ved instituttet. På den måten sørger de for at utdannelsen forblir aktuell og holder høy kvalitet.

– Det viktigste for oss er at studentene er fornøyde. For å holde nivået oppe og gi studentene det beste tilbudet har vi faglærere jevnlige fagseminarer og fagmøter, i tillegg til at pensumlitteraturen vurderes hvert år og oppdateres om nødvendig, forteller Tuva.

Overgangen til arbeidslivet

Noe av det som gjør Institutt for helhetsmedisin til en unik utdanningsinstitusjon er det brede spekteret av studenter i alle aldre og med en rekke ulike bakgrunner. Hver klasse består som regel både av studenter som er tidlig i tjueårene og studenter som har en lang yrkeskarriere bak seg. Uavhengig av bakgrunn og erfaring, er overgangen fra studier til arbeidslivet viktig for mange og faglærerne gjør det de kan for å forberede studentene.

– Mange av våre studenter kommer hit med et ønske om å gjøre noe helt nytt, omskolere seg og bytte yrke. De har derfor en jobb fra før. Jeg pleier å si at det er lurt å beholde den jobben inntil videre. Det beste du kan gjøre for å lykkes som soneterapeut er å starte litt i det små. Det kan ta litt tid å opparbeide seg klienter, og da er det fint å ha en trygg og stabil inntekt på si, forteller Tuva.

Offentlig godkjent fagskoleutdanning

Det kan ta tid å opparbeide seg en klientgruppe, særlig i de største byene, men med en utdannelse fra Institutt for helhetsmedisin kan du være trygg på at du har fått det aller beste utgangspunktet for å lykkes.

– Institutt for helhetsmedisin er en veldig god skole, forteller Tuva. – I tillegg er både utdannelsen innen sone- og massasjeterapi offentlig godkjente fagskoleutdannelser. Det gir en trygghet i form av at det stilles strenge krav til en slik godkjenning, samtidig som du kan få studielån.

Genuint ønske om å hjelpe

Tuva Valldal og klassen
Hvis du har et genuint ønske om å hjelpe andre mennesker med å komme i balanse og få en bedre helse, er soneterapi et perfekt valg for deg, forteller Tuva.

Tuva forteller videre at du i arbeidet som behandler og terapeut i soneterapi kommer veldig tett på andre mennesker. Mange føler et behov for å lette hjertet sitt ved å fortelle om hvordan de har det.

– Derfor er det viktig at du har en ektefølt interesse for andre mennesker, forteller Tuva.