Det er ingen hemmelighet at soneterapi kan lindre smerter. Nå har forskere målt virkning og funnet at behandlingsmetoden kan hjelpe bedre enn medikamenter både ved gikt- og ryggsmerter.

 

Smerter i muskler og ledd har blitt en av vår tids folkesykdommer og en stor del av sykemeldingene skyldes vondt i kroppen. Nå viser det seg at soneterapi eller refleksologi kan ha bedre effekt enn medikamenter i lindring av smertene. Og hva er vel bedre enn å unngå å utsette oss for skadelige bivirkninger hvis vi kan slippe.

I likhet med andre metoder innen alternativ- og komplementær behandling, er det mange som har oppsøkt behandler og erfart virkning, men det mangler tilstrekkelig dokumentasjon av effekten. Dette skyldes bl.a mangel på finansiering av forskning og ideer om at man skal forske på denne form for behandling på samme måte som med medikamenter – men det kan man ikke.

Men nå har britiske forskere ved University of Portsmouth gjennomført en undersøkelse av soneterapi for smertepasienter, som viser at soneterapi med hell kan brukes i smertebehandling.

Les hele den interessante artikkelen her