Da har vi hatt gleden av å gjennomføre – for første gang i Norge – kurs i Maternity soneterapi Del 1. Vi var så heldige å få besøk av den internasjonalt kjente soneterapeut og fødselshjelper – Moshe Kruchnik.

For første gang i Norge har IFH arrangert et kurs i bruk av soneterapi i svangerskap og fødsel, med den internasjonalt kjente soneterapeuten og doulaen Moshe Kruchik. Kurset ble holdt over 3 intensive dager fra 4. – 6. november.

Med på kurset var 12 forventningsfulle soneterapeuter fra hele Norge. Kurset gikk over tre lange intensive dager og på søndag kveld var det noen slitne, men svært fornøyde kursdeltagere som gledet seg til å ta i bruk den nye lærdommen.

En av våre kursdeltagere var Evelyn Haukås, innehaver av Bergen Soneterapiklinikk. Hun har sammenfattet kurset slik:

“4-6 november 2011, var eg på et spesielt interessant kurs vedrørende soneterapi i svangerskap og fødsel. Moshe fra Israel holdt et kurs som var fagleg veldig godt, og der han kombinerte praksis med god undervisning i anatomi/fysiologi og sjukdomslære, som er relevant for de ulike symptoma som er aktuelle under graviditeten.

Her blei ryggproblemer, bekkenløsning, ødemer, svangerskapskvalme, ekstrem tretthet, engstelse, hemoroider, carpal tunnelsyndrom og mye mer gjennomgått. Det var mye praktiske øvelser, og vi fikk selv kjenne på kroppen hvordan behandlingene virket.

Vi var så heldige å ha en case i tillegg; en gravid kvinne hadde kontaktet IFH vedrørende kurset og lurte på om det var behov for en case. Kvinnen har carpal tunnel syndrom, meget sterke smerter med redusert følelse/nummenhet i alle fingrene, utenom lillefingeren. Dette førte igjen til søvnløse netter.
Da hun kom ba Moshe henne antyde smerten/bevegeligheten/ nummenheten
på en skala fra 1- 10 . Hun sa 10. Moshe tilrettela benken for en god behandling med armene høyt og to lett myke tennisballer, som hun skulle knipe på under behandlingen. Behandlingen varte i ca 45 min og smerten/bevegeligheten/nummenheten var nå nede på 5. Tommelen var hele tiden verst og følelsen der var lik før og etter. Ringfingeren var så godt som bra og det var lettere for henne å knipe på ballen, bevegeligheten var også bedret. Hun kom igjen søndag: da var skalaen på 7. Vi fikk kun jobbet på henne en halv time og skalaen gikk raskt ned til 4.

Dette er et kurs eg vil anbefale , spesielt alle som arbeider med gravide, eller er usikre på å gi soneterapi til gravide. Dyktig foreleser. Eg har allerede startet å anvende det nye eg lærte og synes det er meget spennende.Gleder meg til neste del som kommer i april 2012″
Evelyn Haukås, Bergen Soneterapiklinikk

Kurset Maternity Reflexology er i to deler og dette var del 1. For de som ikke fikk anledning til å være med nå i november vil vi arrangere dette en gang til i mars 2012. Kurset i november gikk over 3 intensive dager, men i mars vil det bli 4 dager. Prisen vil være den samme.

I april 2012 vil vi så arrangere Maternity Reflexology del 2 og også dette kurset vil gå over 4 dager.

Uttalelser fra kurset i november 2011:

Utrolig lærerikt og inspirerende. Foredragene var tydelige og lette å forstå. Meget godt! Tålmodig og meget avslappende lærer.
Benedicte Næsgaard, Sykepleier, Soneterapeut, Øreakupunktur

Jeg ble inspirert av din metode og soneterapiteknikkene. Et fantastisk kurs som jeg kommer til å ha mye bruk for.
Hanne Eriksen, Soneterapeut

Et veldig godt kurs. Jeg har lært flotte teknikker og vil begynne å praktisere dette neste uke.
Tuva Valldal, Soneterapeut

Teknikkene og den praktiske undervisningen utfyller hverandre, og innholdet i kurset er veldig nyttig for mitt videre arbeide med gravide. Jeg føler også at noen av teknikkene kan brukes også for pasienter som ikke er gravide.
Evelyn Haukås, Soneterapeut

Jeg likte alt ved dette kurset. Læreren var veldig god til å undervise og snakket veldig forståelig. Og han var også veldig morsom.
Kari Sandve Ryeng, Soneterapeut og Craniosakralterapeut