Steinar Ruud (52) fra Oslo er faglærer ved Institutt for Helhetsmedisin (IFH) og er samtidig en svært erfaren behandler innen naprapati og massasjeterapi. Han har bred bakgrunn fra kampsport og andre idretter, og det var gjennom skader og belastninger fra den tida som skapte interessen for disse behandlingsmetodene.
– Jeg pådro meg belastningsskader og fikk behandlinger for disse. Dette virket, og det gjorde at jeg ble ekstra interessert.
Steinar gikk Naprapathøyskolen fra 1998-2002 og startet på IFH samme år som han ble ferdig utdannet.
– I starten jobbet jeg ved en klinikk på provisjonsbasert lønn, men etter et par år åpnet jeg en klinikk her på Skøyen –Center Helse – med en kollega. Her har vi drevet siden.
«Vi hjelper folk til bedre helse og mindre smerter»
Steinar unnderviser i bevegelsesapparatets anatomi og massasjeterapi ved IFH. Teknikker vi lærer er alt fra massasje, triggerpunktsbehandlinger, tøyninger og rehabiliteringsøvelser til diverse teipinger, forteller Steinar, som vet mye om idrettsskader etter å ha konkurrert i blant annet mixed martial arts (MMA) og kickboksing.
– Jeg har pådratt meg alt mulig, egentlig, men heldigvis ingenting alvorlig.
Han ramser opp korsbåndskade, nakkeprolaps, avrevet bicepsfest, senebetennelser, ribbeinsbrudd og x antall nesebeinsbrudd. – Det høres kanskje mye ut, men det er ikke mer enn en håndballspiller, for eksempel.
Steinar har hatt tidligere landslagsspillere i håndball på behandlerbenken, og og gitt behandling for ulik skadehistorikk.
Han mener selv han har en takknemlig jobb. – Gjennom behandlingene kan vi hjelpe folk til bedre helse og mindre smerter. Det er noe jeg setter pris på.
Steinar konkurrerte aktivt siste gang i i 2012, da han tok VM-bronse i såkalt submission wrestling i masterklassen i USA.
– Jeg har fortsatt å trene andre i kampsport. I tillegg er jeg opptatt av å ha ei god helse selv, gjennom trening og sunt kosthold. Jeg har lyst til å være frisk og rask i mange år ennå, sier 52-åringen, som er far til ei 12 år gammel jente.
– Jeg ønsker å være der for henne noen år til. Jeg har vært en person som har søkt spenning. Nå er jeg forsiktigere med alt, sier han med et smil.
Vil du bli massasjeterapeut?
Hvis du også ønsker en utdanning som gir deg kunnskap i hvordan du kan hjelpe andre til bedre helse, så kan vår massasjeterapiutdanning være noe for deg.
Studiet er samlingsbasert noe som gjør at du kan jobbe ved siden av studiene, og det er et svært godt studentmiljø ved skolen; Her kan du lese hva tidligere studenter sier om studentmiljøet!.
Kontakt oss for mer informasjon
Skolen får stadig henvendelser fra klinikker og bedrifter som trenger terapeuter, så hvis du ønsker å være med å dekke dette markedet og synes utdanningen vår høres interessant ut, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi har rullerende opptak og behandler søknader helt til klassen er fulltegnet. Søk om plass ved studiet av massasjeterapi her.